Jalebi fotorecept

vio - fotkavio, 11. júla 2014
Jalebi (fotorecept)
Foto: vio

Chrumkavá sladká pochúťka z Indie. Ak chcete potešiť svoje deti alebo seba, spravte si tento jednoduchý recept. Je super len tak pri filme alebo Zobraziť celý popisChrumkavá sladká pochúťka z Indie. Ak chcete potešiť svoje deti alebo seba, spravte si tento jednoduchý recept. Je super len tak pri filme alebo aj ako dessert. Ak ho konzumujete ešte čerstvý je super chrumkavý a sladký, no ak po hodine, je už trošku mäkší a menej lepkavý :) Pozor, len pre tých, ktorým nevadí cukor a smažené jedlo ;)

15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hrnčeka
1 lyžička
1/2 lyžičky
1/4 lyžičky
2 - 3 pl (alebo tvaroh)
5 lyžíc
1/4 lyžičky
Sirup:
3/4 hrnčeka
1/2 lyžičky
1/3 hrnčeka




Postup

  1. 2

    Najskôr si spravíme sirup. Do hrnca si dáme cukor, vodu a necháme rozpustiť. Keď je sirup hotový, zistíme to tak, že ak ho dáme medzi dva prsty tak sa ťahá, pridáme limetkovú šťavu a odstavíme. Lepšie je spraviť trošku riedkejší sirup, podľa toho či výsledok chcete mať ultra sladký alebo len sladký ;)

    Jalebi (fotorecept) - obrázok 2
  2. 3

    Do čistej misky si dáme múku, kukuričný škrob, limetkovú šťavu, jogurt, miešame a pomaly pridávame vodu (je potrebné viac vody ako v surovinách), nakoniec pridáme farbivo a zmes sody bikarbony a kyseliny citrónovej. Cesto by malo byť husté asi ako cesto na palacinky. Ja som ho rozmiešala a potom zmixovala ručným mixérom. Pridala som aj jeden vanilkový cukor, no ako som neskôr zistila, vôbec sa pridávať nemusí.

    Jalebi (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    Do panvice si dáme olej, asi 1 cm hlbky a trošku masla. Rozpálime. Cesto si dáme buď do nejakej flašky s malým otvorom alebo do sáčika do ktorého si spravíme v jednom rožku dierku. Ako keď zdobíme medovníky ;) Odporúčam zahrievať olej na miernom ohni, pretože sú veľmi rýchlo hotové. Cesto doň lejeme krúživým pohybom, podľa toho, aké veľké "chipsy" chceme mať (na obr. je použitá menšia panvica) a smažíme dovtedy z oboch strán, dokedy nebude vidieť minimálne zhnednutie, cca 10-15 sekúnd. Dáme na servítok aby sme sa zbavili zbytočného oleja.

    Jalebi (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    Tieto "chipsy" nakoniec namáčame do sirupu z oboch strán a necháme odkvapkať, najlepšie na nejakej mriežke.

    Jalebi (fotorecept) - obrázok 5
  5. 6

    Podľa mňa sú chutnejšie až po pol hodine/hodine, pretože potom sú trošku mäkšie a menej lepkavé. Do cesta alebo do sirupu si kľudne môžte pridajť viac limetkovej alebo citrónovej šťavy. Dobrú chuť ;)

    Jalebi (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

methi
Joj no toto jeden kusok a dost :) Ale pekne divadlo, sledovat to na ulici, ked to pripravuju.
1x manya
smejkad
rozmyslam,ci by sa to dalo robit s tymi zeliezkami tvaru motyl a kvet,co sa pomocou palicky ponaraju do cesta a potom do oleja, chutovo to musi byt vyborne :-)
hubata
Jéj aké rozkošné koláčiky, ukladám a vyskúšame. Vďaka @vio za recept, ktorý vonia diaľkami.
evanaaa
Zaujímavé, také som ešte nevidela ale páčiť sa mi to páči, len som sa musela zasmiať na tej skúške hustoty sirupu, vraj: ak chceme zistiť, či je hotový, tak ho dáme medzi dva prsty........dúfam @vio , že to tak neskúšaš, lebo tie bublinky, čo tam vidím ( ako to vrie), by si mala už aj na prstoch :-)
56685_1403653395 - profilový obrázok
vio
vio
práve že som skúšala ;) ale to len tak, že som najskôr ofúkala varešku a potom som trošku kvapla medzi prsty, aby som vedela či už je takej konzistencie, do akej budem chcieť na konci namáčať :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia