Jahody

Jahody z chladničky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Predĺžte čerstvosť jahôd na pár týždňov, aby ste urobili radosť svojim vnúčatám.

3-4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Jahody z našej záhradky, niečo na zaváranie a aj na neskôr.
  2. Jahody očistíme, umyjeme necháme odkvapkať. Pripravíme zváracie poháre a cukor. Na dno misy dáme jahody, ktoré posypeme 2 PL cukru, navrstvíme ďalšie jahody, posypeme cukrom. Premiešame, zakryjeme necháme 3 hodiny postáť, aby pustili šťavu.
  3. Jahody lyžicou vrstvíme do pohárov, zalejeme šťavou, uzatvoríme a dáme do chladničky. Takto budú môcť ochutnať ich sladkosť moje vnúčatá, rodina aj vtedy keď už nebude sezóna jahôd. V chladničke vydržia 4-5 týždňov ako čerstvé. Občas treba poháre kontrolovať.
  4. Zavárané budú aj na zimu.