Jahody
Jahody z chladničky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Predĺžte čerstvosť jahôd na pár týždňov, aby ste urobili radosť svojim vnúčatám.
3-4 porcie |
20 minút príprava |
Postup
- Jahody z našej záhradky, niečo na zaváranie a aj na neskôr.
- Jahody očistíme, umyjeme necháme odkvapkať. Pripravíme zváracie poháre a cukor. Na dno misy dáme jahody, ktoré posypeme 2 PL cukru, navrstvíme ďalšie jahody, posypeme cukrom. Premiešame, zakryjeme necháme 3 hodiny postáť, aby pustili šťavu.
- Jahody lyžicou vrstvíme do pohárov, zalejeme šťavou, uzatvoríme a dáme do chladničky. Takto budú môcť ochutnať ich sladkosť moje vnúčatá, rodina aj vtedy keď už nebude sezóna jahôd. V chladničke vydržia 4-5 týždňov ako čerstvé. Občas treba poháre kontrolovať.
- Zavárané budú aj na zimu.