Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Pridáme olej, vodu, múku a kypriaci prášok.
- 2
Premiešame, cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme. Necháme vychladnúť.
- 3
Polejeme plnkou, ktorú necháme stuhnúť. Potom na koláč rozotrieme vyšľahanú smotanu so stužovačom.
- 4
Plnka: jahody rozmixujeme a v troche vody rozmiešame zlaté klasy. Do rozmixovanej masy pridáme zlaté klasy, kryštálový cukor, vanilkový cukor a spolu uvaríme za stáleho miešania.
- 5
Polovychladnutú plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu