Jahodový mls - fotorecept

Autor receptu: elekra

Deti boli na víkend na Liptove a my sme mali v opatere ich rodinného maznáčika, králičku Bruni. Po ceste domov sa pre ňu chystali zastaviť a tak som pre nich potrebovala nachystať niečo sladké ku káve. A tak z domácich surovín vznikol jahodový mls.

8-12
porcií
20-30 minút
príprava
15-20 minút
na 175 °C

Postup

  1. Zo 4 bielkov vyšľahám tuhý sneh,
  2. pridám 4 lyžice hnedého kryštálového cukru a ešte poriadne prešľahám.
  3. Pridám 4 žĺtky, kôru z umytého citróna a šťavu z polovice citróna,
  4. jemne premiešam
  5. a pridám 4 lyžice preosiatej polohrubej múky a polovicu prášku do pečiva.
  6. Hotové cesto vylejem na plech (piekla som na fólii, netreba mastiť a vysypávať plech)
  7. a upečiem.
  8. Upečený korpus nechám na mriežke vychladnúť.
  9. Mrazené jahodny nechám trochu rozmraziť a rozmixujem ich s jednou lyžicou hnedého kryštálového cukru na dreň.
  10. Smotanu na šľahanie spolu so stužovačom šľahačky vyšľahám do tuha,
  11. Pridám kyslú smotanu a jahodovú dreň.
  12. Premiešam a zmes natriem na vychladnutý korpus, ktorý som vrátila na plech a nechám v chladničke stuhnúť.
  13. Nakrájam a ozdobím čerstvými jahodami (deti prišli skôr ako koláč stihol stuhnúť).