Foto: ajka1812
Toto je najobľúbenejší koláčik môjho miláčika, kombinujem ho s rôznym ovocím, ale najlepší je s jahodami, marhuľami a kiwi. Dobrú chuť
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
5 žĺtkov si vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto.
-
2
Pridáme vodu a olej a poriadne premiešame.
-
3
Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva .
-
4
Nakoniec zľahka vmiešame sneh z piatich bielkov. Pečieme približne pol hodinku, treba sa pozrieť akú má farbu, ale neotvárajte rúru počas pečenia aby cesto nespľaslo.
-
5
Piškótové cesto vyzerá takto ked je hotové.
-
6
Hotové piškótové cesto natrieme džemom (najlepšie jahodovým), poukladáme naňho jahody prerezané na polky. Zlejeme šťavu z jahôd a dolejeme sirupom do pol litra, z pripravenej šťavy uvaríme so zlatým klasom želatínu na spôsob akoby ste varili klasický puding. Ked želatína začne vrieť odstavíme ju zo sporáka a koláčik zalejeme. Necháme ho stuhnúť a podávame. Brúúú chuť
Ja to nemyslím v zlom, ale podľa tej hlavnej fotky mi to pripadá akoby sa ten koláč pýtal z toho plechu von, úplne akoby hovoril "už tu viac nechcem byť"