Jahodový koláč so želatínou

Autor receptu: ajka1812

Toto je najobľúbenejší koláčik môjho miláčika, kombinujem ho s rôznym ovocím, ale najlepší je s jahodami, marhuľami a kiwi. Dobrú chuť

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. 5 žĺtkov si vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom na penisto.
  2. Pridáme vodu a olej a poriadne premiešame.
  3. Prisypeme preosiatu múku, do ktorej sme pridali prášok do pečiva .
  4. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z piatich bielkov. Pečieme približne pol hodinku, treba sa pozrieť akú má farbu, ale neotvárajte rúru počas pečenia aby cesto nespľaslo.
  5. Piškótové cesto vyzerá takto ked je hotové.
  6. Hotové piškótové cesto natrieme džemom (najlepšie jahodovým), poukladáme naňho jahody prerezané na polky. Zlejeme šťavu z jahôd a dolejeme sirupom do pol litra, z pripravenej šťavy uvaríme so zlatým klasom želatínu na spôsob akoby ste varili klasický puding. Ked želatína začne vrieť odstavíme ju zo sporáka a koláčik zalejeme. Necháme ho stuhnúť a podávame. Brúúú chuť