Jahodový džem

Jahodový džem s lesným ovocím

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Jahody očistíme, premyjeme a ak sú veľké, nakrájame ich na menšie kúsky. Jahody s cukrom navrstvíme do hrnca a necháme ich pár hodín postáť na chladnom mieste.
  2. Potom k jahodám pridáme rozmrazené lesné ovocie, zmes dobre premiešame a zahrievame na miernom plameni v hrnci so širším dnom. Po pár minútach pridáme citrónovú šťavu alebo kyselinu citrónovú a varíme za stáleho miešania, kým nezačne zmes hustnúť.
  3. Výslednú hustotu zistíme tak, že na studený tanierik dáme trošku džemu a hneď vidíme, akú má konzistenciu. Ak chceme mať džem hustejší, varíme ho dlhšie. Horúci džem nalejeme do vysterilizovaných fľaštičiek, uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme vychladnúť.