Jahodový džem
Jahodový džem s lesným ovocím
Autor receptu: redakcia
Postup- Jahody očistíme, premyjeme a ak sú veľké,
nakrájame ich na menšie kúsky. Jahody s cukrom navrstvíme do hrnca a necháme ich pár hodín
postáť na chladnom mieste.
- Potom k jahodám pridáme rozmrazené lesné ovocie, zmes dobre
premiešame a zahrievame na miernom plameni
v hrnci so širším dnom. Po pár minútach pridáme citrónovú šťavu alebo kyselinu citrónovú a varíme za stáleho miešania,
kým nezačne zmes hustnúť.
- Výslednú hustotu zistíme tak, že na studený tanierik dáme trošku
džemu a hneď vidíme, akú má konzistenciu. Ak chceme mať džem hustejší, varíme ho dlhšie. Horúci džem nalejeme do vysterilizovaných fľaštičiek, uzavrieme, otočíme hore dnom
a necháme vychladnúť.
|