Jahodovo–rebarborové tiramisu

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustého krému, pridáme mascarpone a krátko šľaháme. V druhej nádobe vyšľaháme šľahačku a jemne ju zapracujeme do krému. Pridáme citrónovú šťavu a pripravený krém odložíme do chladničky. Rebarboru očistíme a nakrájame na kusy.
  2. Na troche vody ju udusíme a potom vymixujeme na pyré. Jahody vymixujeme s citrónovou šťavou a cukrom a potom prepasírujeme a zmiešame s rebarborovým pyré. V pyré necháme odležať piškóty. Na spodok pohára dáme krém, naň navrstvíme piškóty, znova krém, piškóty a krém zhora posypeme kakaom.
  3. Náš tip: Namiesto jahôd a rebarbory možno piškóty máčať v pyré z lesného ovocia.