Jahodové rezy so šľahačkou
Foto: valina
Lahodné jemné rezy s jahodami.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
100 g |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
250 g |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Jahodová plnka: | |
500 ml (s celými jahodami) |
|
800 ml |
|
2 bal. |
|
(na zafarbenie) |
|
Šľahačka: | |
500 ml |
|
1 bal. |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme olej, vodu, múku premiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Nakoniec zľahka primiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto nalejeme na plech (30x40 cm) a pečieme 25 minút pri 200 °C.
- 2
Na vychladnutý korpus natrieme jahodový džem s kúskami jahôd. Vo vode so sirupom uvaríme Zlaté klasy a nalejeme na džem. Necháme poriadne stuhnúť.
- 3
Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku a rezy ňou ozdobíme. Pridáme aj ozdobné cukríky.
- 4
Dobrú chuť.
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu