Jahodové guľôčky
Autor receptu: redakcia
Postup- Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ dáme variť. Po prejdení varom nasypeme múku a miešame, kým nie je z hmoty ucelený bochník. Odstavíme zo sporáka a miešame do vychladnutia. Postupne pridávame vajcia a vymiešame dohladka. Rovnou trubičkou a cukrárskym vreckom na vymastený plech nastrekujeme malé guľôčky hmoty.
- Pred pečením pokropíme jemne vodou, aby guľôčky krásne narástli. Pečieme do zlata pri teplote 200
stupňov. Smotanu vyšľaháme do tuha, zľahka vmiešame pyré z jahôd a nakoniec pridáme želatínu na stuženie. Predtým sme ju namočili v studenej vode a neskôr vyžmýkanú rozpustili nad vodnou parou.
- S tenšou rovnou trubičkou a cukrárskym vreckom naplníme predpečené guľôčky. Stopu po plnení namočíme do bielej čokolády.
|