Jahodové guľôčky

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Odpaľované cesto: Vodu, olej a soľ dáme variť. Po prejdení varom nasypeme múku a miešame, kým nie je z hmoty ucelený bochník. Odstavíme zo sporáka a miešame do vychladnutia. Postupne pridávame vajcia a vymiešame dohladka. Rovnou trubičkou a cukrárskym vreckom na vymastený plech nastrekujeme malé guľôčky hmoty.
  2. Pred pečením pokropíme jemne vodou, aby guľôčky krásne narástli. Pečieme do zlata pri teplote 200 stupňov. Smotanu vyšľaháme do tuha, zľahka vmiešame pyré z jahôd a nakoniec pridáme želatínu na stuženie. Predtým sme ju namočili v studenej vode a neskôr vyžmýkanú rozpustili nad vodnou parou.
  3. S tenšou rovnou trubičkou a cukrárskym vreckom naplníme predpečené guľôčky. Stopu po plnení namočíme do bielej čokolády.