Jahodová bublanina

marienka44 - fotkamarienka44, 8. júna 2016 11:14
Ďalšie recepty »

Teraz nastalo obdobie ovocných koláčov. Zrejú jahody, čerešne...

10
porcií
30 min
príprava
30 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks domáce
150 g jemný
200 g
100 ml
100 ml vlažná
0,5 bal
na špičku noža
 štipka
1 KL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Najprv vyšľaháme tvrdý sneh z bielkov za prídavku trochu soli a 1 KL citrónovej šťavy. Počas šľahania pridáme asi 1 PL z odváženého cukru.

  2. 2

    Žĺtky vymiešame so zvyškom cukru a postupne pridáme olej a vodu. Múku zmiešame s kypridlami a pridáme k žĺtkovej mase striedavo so snehom.

  3. 3

    Cesto vylejeme na plech. Ja som mala teflónový o rozmere 20 x 30 cm. Úhľadne poukladáme jahody, väčšie kusy môžeme prekrojiť. Jahody som pred uložením jemne cez sitko poprášila hladkou múkou, aby neklesli počas pečenia na dno plechu. Vrch cesta môžeme posypať sekanými vlašskými orechmi. Tentokrát som na to zabudla. :-) Môžeme použiť aj iné ovocie, napr. čerešne, višne atď.

    Jahodová bublanina - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí pokrájať na ľubovolné rezy a pocukrovať. Je to rýchly a vďačný zákusok. Na klasický, veľký plech množstvo surovín treba upraviť. Ak nemáme veľa času, môžeme vyšľahať celé vajcia, aj tak sa koláčik podarí.

    Jahodová bublanina - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist