Jahňacie žľazy s vajcami (fotorecept)
Autor receptu: majka5551
Sezóne chováme jahnence väčšinou baránkov a tento recept robím vždy keď majú potom a mäsko sa už iba tzv. rozrába. Každý prítomný sa napapá a pokračuje sa s plným bruškom...
6-8 porcií |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Žľazy si očistíme od krvavých nití a poriadne umyjeme pod tečúcou vodou.
- Nakrájame na kocky asi 1x1 cm a dáme do cedníka a znova prepláchneme a necháme odkvapkať.
- Speníme si cibuľu na masti,
- cibuľu osolíme, okoreníme a pridáme žľazy. Po chvíľke žľazy pustia šťavu
- ktorú potrebujeme vydusiť... cca 15 min
- Keď šťavu zredukujeme stíšime sporák na minimum pridáme slepačie vajcia ktoré sme si vopred rozbili a jemne osolili.
- Snažíme sa robiť na miernom stupni aby sa vajcia nevysušili a dali sa natierať tesne pred ukončením pridáme trocha čerstvého majoránu .
Prajem dobrú chuť