Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche

sjuz - fotkasjuz, 5. apríla 2015
Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche
Foto: sjuz

Na Veľkú Noc domáca jahňacinka nesmie chýbať.. :)

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko umyjeme, osušíme a namočíme do mlieka na noc do chladu.

  2. 2

    Na nasledujúci deň znova omyjeme od mlieka, osušíme, osolíme a posypeme celou rascou. V mixéri si rozmixujeme natrhaný rozmarín, cesnakové strúčiky, olivový olej a trochu bieleho vína.

  3. 3

    Mäso uložíme do pekáča, potrieme zmesou rozmarínu a cesnaku. Podlejeme vodou a vínom, prikryjeme a pečieme na 170 st.C cca 5 hodín. Priebežne polievame výpekom.

  4. 4

    Podávala som s pečenou zeleninou a

    Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche - obrázok 4
  5. 5

    taboulehom. Na osvieženie creme fraiche s čerstvou mätou.

    Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
už aj naše jahňa je v mlieku na zajtra:)tvoj rcp. je úžasný, ako aj tie minulé, ktoré sme dnes študovali a za všetky ti ďakujeme:)