Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche

sjuz - fotkasjuz, 5. apríla 2015
Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche
Foto: sjuz

Na Veľkú Noc domáca jahňacinka nesmie chýbať.. :)

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko umyjeme, osušíme a namočíme do mlieka na noc do chladu.

  2. 2

    Na nasledujúci deň znova omyjeme od mlieka, osušíme, osolíme a posypeme celou rascou. V mixéri si rozmixujeme natrhaný rozmarín, cesnakové strúčiky, olivový olej a trochu bieleho vína.

  3. 3

    Mäso uložíme do pekáča, potrieme zmesou rozmarínu a cesnaku. Podlejeme vodou a vínom, prikryjeme a pečieme na 170 st.C cca 5 hodín. Priebežne polievame výpekom.

  4. 4

    Podávala som s pečenou zeleninou a

    Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche - obrázok 4
  5. 5

    taboulehom. Na osvieženie creme fraiche s čerstvou mätou.

    Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche - obrázok 5

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
Veľkú noc ignorujem, ale jahňacinu mávame často počas celého roka. Aký má význam namočiť ju do mlieka? Nepodpichujem, ozaj ma to zaujíma, ja som ju doteraz nenamáčala a zvyšok úpravy je ako tvoj a vždy bola vynikajúca.
upečené, skonzumované, robili sme ho iba s rascou, bez tých aromatických bylín, šalát z bulguru, cibuľky, oleja a limetiek a matová omáčka bola už len ako rozkoš na pečenú zeleninku
pridej nám aj niečo májové, už sa teším:)
no, úprimne - neviem, prečo sa mäsko marinuje v mlieku, ja tak zvyknem robiť po mojej mame - mäsko skrehne, vytiahnu sa pachy a krv. Mám s tým dobrú skúsenosť:)
@jamarlen - s rascou a soľou má môj manžel najradšej - bez byliniek a cesnaku:), na máj mám nachystaný recept, ale najprv musím nazbierať smrčky:)) - ak sa zadarí, bude aj recept:)
A ďakujem :)


Pridaj komentár k receptu: