Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapuste

Ján Dics
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 29. októbra 2009 11:53
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Jahňacie stehno na karamelizovanej červenej kapusteFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 min
príprava
120 min
na 140-160 °C

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Umyté stehno dôkladne ponatierame bujónom, oreganom, tymianom a vložíme do nádoby na pečenie. Pri nízkej teplote prvú hodinu pečieme zakryté pri 160 stupňoch Celzia, druhú hodinu teplotu znížime na asi 140 stupňov, občas prelejeme výpekom.

  2. 2

    Kapustu nakrájame na tenké rezance, vo väčšom hrnci rozpálime cukor (pozor, nesmie zhorieť) a vložíme kapustu, prilejeme víno, šťavu z pomaranča, pridáme rascu a necháme dusiť asi 30 minút. Podávame s knedľou.

  3. 3

    Náš tip: Z výpeku a červeného vína možno redukciou (postupným odparením tekutiny) získať krém, ktorým mäso prelejeme.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist