Jaffa torta fotorecept

pn - fotkapn, 13. mája 2022
Jaffa torta (fotorecept)
Foto: pn

Vanilkovo-čokoládová torta s pomarančovou príchuťou. Chutná torta na všetky príležitosti.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus (2x):
7 Ks
7 PL
3 PL
7 PL mleté
1 dl
1/2 bal.
Pudingová plnka:
1 Liter
4 ks
3 ks
200 g
250 g
Čokoládová plnka:
100 ml
200 g
100 g
125 g
150 g mleté
Okrem toho:
4 bal. (Jaffa piškóty)
4 dl
Ozdoba:




Postup

  1. 1

    Najprv si spravíme korpus. Vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridáme olej, múku, orechy, prášok do pečiva. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Premiešame a cesto dáme do formy. Ja som piekla vo forme 30x30 cm, ale môžete použiť aj tortovú formu s priemerom 26 cm. Pečieme na 180 °C, ja som piekla v mojej rúre 40 minút. Vy kontrolujte, veď viete ako vaša rúra pečie. Takto si pripravíme a upečieme aj druhý korpus. Kým sa korpusy pečú, spravíme si plnky. Pudingová plnka: Zo surovín okrem masla uvaríme puding. Keď vychladne, pridáme maslo a vymiešame. Čokoládová plnka: Mlieko, cukor a čokoládu dáme uvariť, aby sa roztopila čokoláda, potom pridáme maslo a orechy. Necháme vychladnúť.

    Jaffa torta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Upečené vychladnuté korpusy prekrojíme, dostaneme spolu 4 pláty. Pudingovú plnku rozdelíme na 4 časti. Na prvý korpus dáme jednu časť pudingovej plnky, na plnku dáme Jaffa piškóty, ktoré namáčame do džúsu. Na poukladané piškóty dáme ďalšiu časť pudingovej plnky. (Teraz mi padol mobil a rozbil sa mi, porazí ma. Nemala som s čím fotiť, tak vám všetko vysvetlím ale bez fotiek.)

    Jaffa torta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na plnku dáme druhý korpus, teraz dáme čokoládovú plnku, na ňu dáme tretí korpus, na ten dáme pudingovú plnku, potom Jaffa piškóty namočené v džúse, zase pudingovú plnku a na to štvrtý korpus. Ja všetky torty plním vo formách, ktoré z vnútra obložím potravinovou fóliou. Tortu dáme do chladničky a druhý deň ozdobíme.

  4. 4

    Ja ozdobujem rastlinnou šľahačkou, ona drží tvar a neprešľahá sa. Túto som ozdobila k narodeninám, nápis je po chorvátsky.

    Jaffa torta (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

bugout
Kto nemá, resp. nepozná "jaffa" môže to kľudne nahradiť s pims piškótami... Alebo čokopiškotami figaro
bugout
@pn (13.5.2022 22:49)

Aha. Ja som si ich u nás nevšimol... Pozriem, kúpim a zaspomínam na Balkán. Ďakujem za info.