Torta

Jaffa torta (fotorecept)

Autor receptu: pn

Vanilkovo-čokoládová torta s pomarančovou príchuťou.* Chutná torta na všetky príležitosti.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv si spravíme korpus. Vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridáme olej, múku, orechy, prášok do pečiva. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Premiešame a cesto dáme do formy. Ja som piekla vo forme 30x30 cm, ale môžete použiť aj tortovú formu s priemerom 26 cm. Pečieme na 180 °C, ja som piekla v mojej rúre 40 minút. Vy kontrolujte, veď viete ako vaša rúra pečie. Takto si pripravíme a upečieme aj druhý korpus. Kým sa korpusy pečú, spravíme si plnky. Pudingová plnka: Zo surovín okrem masla uvaríme puding. Keď vychladne, pridáme maslo a vymiešame. Čokoládová plnka: Mlieko, cukor a čokoládu dáme uvariť, aby sa roztopila čokoláda, potom pridáme maslo a orechy. Necháme vychladnúť.
  2. Upečené vychladnuté korpusy prekrojíme, dostaneme spolu 4 pláty. Pudingovú plnku rozdelíme na 4 časti. Na prvý korpus dáme jednu časť pudingovej plnky, na plnku dáme Jaffa piškóty, ktoré namáčame do džúsu. Na poukladané piškóty dáme ďalšiu časť pudingovej plnky. (Teraz mi padol mobil a rozbil sa mi, porazí ma. Nemala som s čím fotiť, tak vám všetko vysvetlím ale bez fotiek.)
  3. Na plnku dáme druhý korpus, teraz dáme čokoládovú plnku, na ňu dáme tretí korpus, na ten dáme pudingovú plnku, potom Jaffa piškóty namočené v džúse, zase pudingovú plnku a na to štvrtý korpus. Ja všetky torty plním vo formách, ktoré z vnútra obložím potravinovou fóliou. Tortu dáme do chladničky a druhý deň ozdobíme.
  4. Ja ozdobujem rastlinnou šľahačkou, ona drží tvar a neprešľahá sa. Túto som ozdobila k narodeninám, nápis je po chorvátsky.