Torta
Jaffa torta (fotorecept)
Autor receptu: pn
Vanilkovo-čokoládová torta s pomarančovou príchuťou.* Chutná torta
na všetky príležitosti.
Postup
- Najprv si spravíme korpus. Vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pridáme olej, múku, orechy, prášok do pečiva. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Premiešame a cesto dáme do formy. Ja som piekla vo forme 30x30 cm, ale môžete použiť aj tortovú formu s priemerom 26 cm. Pečieme na 180 °C, ja som piekla v mojej rúre 40 minút. Vy kontrolujte, veď viete ako vaša rúra pečie. Takto si pripravíme a upečieme aj druhý korpus.
Kým sa korpusy pečú, spravíme si plnky. Pudingová plnka: Zo surovín okrem masla uvaríme puding. Keď vychladne, pridáme maslo a vymiešame. Čokoládová plnka: Mlieko, cukor a čokoládu dáme uvariť, aby sa roztopila čokoláda, potom pridáme maslo a orechy. Necháme vychladnúť.
- Upečené vychladnuté korpusy prekrojíme, dostaneme spolu 4 pláty. Pudingovú plnku rozdelíme na 4 časti. Na prvý korpus dáme jednu časť pudingovej plnky, na plnku dáme Jaffa piškóty, ktoré namáčame do džúsu. Na poukladané piškóty dáme ďalšiu časť pudingovej plnky. (Teraz mi padol mobil a rozbil sa mi, porazí ma. Nemala som s čím fotiť, tak vám všetko vysvetlím ale bez fotiek.)
- Na plnku dáme druhý korpus, teraz dáme čokoládovú plnku, na ňu dáme tretí korpus, na ten dáme pudingovú plnku, potom Jaffa piškóty namočené v džúse, zase pudingovú plnku a na to štvrtý korpus.
Ja všetky torty plním vo formách, ktoré z vnútra obložím potravinovou fóliou. Tortu dáme do chladničky a druhý deň ozdobíme.
- Ja ozdobujem rastlinnou šľahačkou, ona drží tvar a neprešľahá sa. Túto som ozdobila k narodeninám, nápis je po chorvátsky.