Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku fotorecept

sracz - fotkasracz, 10. septembra 2015
Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept)
Foto: sracz

Zmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené „srdiečka“ bez semienok (jadrovníky) z veľkých paprík. Kvalitnej domácej údenej klobáse sa „domorodci“ vyhýbajú ako čert svätenej vode. Nikdy nezabudnem na dve zhabania mojeho „diela“ na letisku v Chicago. Ale poľská „kielbasza“ police tunajších supermaketov priam prehýba, aj keď je to polosurové „čudo“ bez chuti, farby a vône. U nás doma také niečo „nesplodí“ ani začiatočník. Tak som ju „poľudštil" podľa seba!

4-6
porcie
12-15 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
250 g
1 ks
1 ks
6 - 8 ks
podľa chuti
0,5 ČL
2 strúčiky
1 PL
2 - 3 ks
Ako príloha:
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na jedmotlivé pozície som pripravil klobásu pokrájanú na hrubšie kolieska, červenú cibuľu ~ na 5 mm „mesiačiky“, podobne aj jednu strednú „kápiu“ (jedno väčšie „C_éčko“ som pripravil na ozdobu pre domácu pani), jadrovníky na plátky, „žilky či nervy“ z paprík som ponechal v celku; v pomocnej miske som rozšľahal 3 menšie jemne osolené vajíčka; olúpal som dva strúčiky cesnaku a k ruke pripravil maslo a potrebné korenie; vlastná príprava raňajok už bola otázkou iba slabej ¼ hodinky. Na panvicu som nalial asi PL slnečnicového oleja, na ktorom som na červenohnedo opriekol „bleduľu“ t. j. kolieska poľskej klobásy, pridal cibuľu a krátko porestoval, naž sa „napila“

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nasledovali kúsky „kápie“,

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    jadrovníky a „žilky“ paprík,

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pretlačený cesnak a koreny (štipka soli, čMČK, ½ mokka lyžičky (ML) dodalo výslednej dobrote „hranu“), premiešal, zo 5÷7´ podusil, než paprika a jadrovníky zvláčneli,

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridal 4 plátky PL čerstvého masla, pridá jedlu jemnosť,

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na povrch rozlial vyšľahané osolené vajíčka a už bez miešania nechal stuhnúť

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    výsledné „dielo“ som pomocou plastického noža, ďakujúc zaň pani Ľudke Hríbikovej, rozkrojil na cípy

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    à la torta

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a raňajky „na vidličku“, ktoré som servíroval so skyvou domáceho chlebíka, boli hotové!

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
"villás reggeli" :-)(v prekl. raňajky s vidličkou) ako dávno som ten názov nepočula! veľmi chutne vyzerajúce, u mňa bez poľskej klobásky a bez masla. Vidieť, že varíš s láskou.
Keď je pre koho robiť raňajky to je radosť, ktorá je spojená s pocitom nežného rozmaznávania manželky. A ta nás za to obdaruje vďačným pohľadom, ktorí hovori že si dobre uvedomuje ako ju ma niekto rád. Uf ale som sa rozkecal chcel som napísať bomba raňajky. To aj ja môžem aj niekedy robím, len s Ostravskou klobásou. Šumný to chlop pri hrnci @sracz. Raňajky za 5*****.

Pridaj komentár k receptu: