Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku fotorecept

sracz - fotkasracz, 10. septembra 2015
Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept)
Foto: sracz

Zmena je život; poznáte to aj s osobnej praxe. Tentoraz to „postihlo“ moje obľúbené „srdiečka“ bez semienok (jadrovníky) z veľkých paprík. Kvalitnej domácej údenej klobáse sa „domorodci“ vyhýbajú ako čert svätenej vode. Nikdy nezabudnem na dve zhabania mojeho „diela“ na letisku v Chicago. Ale poľská „kielbasza“ police tunajších supermaketov priam prehýba, aj keď je to polosurové „čudo“ bez chuti, farby a vône. U nás doma také niečo „nesplodí“ ani začiatočník. Tak som ju „poľudštil" podľa seba!

4-6
porcie
12-15 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
250 g
1 ks
1 ks
6 - 8 ks
podľa chuti
0,5 ČL
2 strúčiky
1 PL
2 - 3 ks
Ako príloha:
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    na jedmotlivé pozície som pripravil klobásu pokrájanú na hrubšie kolieska, červenú cibuľu ~ na 5 mm „mesiačiky“, podobne aj jednu strednú „kápiu“ (jedno väčšie „C_éčko“ som pripravil na ozdobu pre domácu pani), jadrovníky na plátky, „žilky či nervy“ z paprík som ponechal v celku; v pomocnej miske som rozšľahal 3 menšie jemne osolené vajíčka; olúpal som dva strúčiky cesnaku a k ruke pripravil maslo a potrebné korenie; vlastná príprava raňajok už bola otázkou iba slabej ¼ hodinky. Na panvicu som nalial asi PL slnečnicového oleja, na ktorom som na červenohnedo opriekol „bleduľu“ t. j. kolieska poľskej klobásy, pridal cibuľu a krátko porestoval, naž sa „napila“

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    nasledovali kúsky „kápie“,

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    jadrovníky a „žilky“ paprík,

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pretlačený cesnak a koreny (štipka soli, čMČK, ½ mokka lyžičky (ML) dodalo výslednej dobrote „hranu“), premiešal, zo 5÷7´ podusil, než paprika a jadrovníky zvláčneli,

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridal 4 plátky PL čerstvého masla, pridá jedlu jemnosť,

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na povrch rozlial vyšľahané osolené vajíčka a už bez miešania nechal stuhnúť

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    výsledné „dielo“ som pomocou plastického noža, ďakujúc zaň pani Ľudke Hríbikovej, rozkrojil na cípy

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    à la torta

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a raňajky „na vidličku“, ktoré som servíroval so skyvou domáceho chlebíka, boli hotové!

    Jadrovníky paprík s klobásou, raňajky na vidličku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@sracz , vyzerá to veľmi lákavo, ale nemám odvahu si toť urobiť..nejak mi paprika robí problémy..krásne raňajky...)
Az mi slinky tecu,museli syte si pochutnat na takychto ranajkach.
tvoja manželka sa má:-) Ráno ju čakajú na stole chutné raňajky vylepšené klobásou.