Foto: nikola166
Túto tortičku pozná asi každý. Robila som ju pre ocka na narodeniny, keďže miluje orechové, no nemusí príliš maslové :) .. Ocko bol spokojný Zobraziť celý popisTúto tortičku pozná asi každý. Robila som ju pre ocka na narodeniny, keďže miluje orechové, no nemusí príliš maslové :) .. Ocko bol spokojný a to je pre mňa hlavné ...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
60 g |
|
60 g |
|
20 g |
|
2 PL |
|
Krém: | |
200 ml |
|
70 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
150 g |
|
Šľahačková plnka: | |
300 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme preosiatu múku s kakaom, olej a premiešame. Cesto dáme do vymastenej, múkou vysypanej tortovej formy ( moja má priemer 22 cm ) a upečieme vo vyhriatej rúre.
-
2
Korpus po upečení necháme vychladnúť.
-
3
Cukor, maizenu a žĺtok rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s krupicovým cukrom. Po častiach pridáme puding a vyšľaháme.
-
4
Do maslovej hmoty pridáme nasucho opražené a pomleté lieskové orechy.
-
5
Krém nahrubo natrieme na cesto a necháme stuhnúť.
-
6
Smotanu vyšľaháme s vanilkovým cukrom a so stužovačom šľahačky a natrieme na plnku.
-
7
Čokoládu si môžeme aj rozpustiť nad parou, ja som zvolila hoblinky :) .. Biedna výzdoba.. ale chuťovo úplne lahodná tortička :))))
solamyl je zemiakový škrob
maizena - podobná ako zlatý klas , ale biela /zlatý klas žltý /