Foto: ancicka
Použila som na tento zákusok jakubky.Je jemný a veľmi chutný.
30
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Oddelíme si žltky od bielka a z masla ,pr.cukru ,múky a kypriaceho prášku vypracujeme cesto.
-
2
Z cesta si oddelíme 1/3 a pridáme 1 pl kakaa a zapracujeme a odložíme na chvíľu do mrazničky. Dve tretiny cesta rozvaľkáme a preložíme na vymastený plech.
-
3
Očistené jablká nastruháme a uložíme na cesto.Posýpeme vanilkovým a škoricovým cukrom a ked sú jablka kyslejšie,tak aj kryštalovým cukrom.Na jablká rovnomerne rozsýpeme mleté orechy.
-
4
Na jablká rozotrieme vyšľahaný sneh ,do ktorého pridáme vanilkový cukor a podľa cutí pr.cukor,tak 1-2 PL.Na sneh potom postrúhame na struhadle tmavé cesto a upečieme.
Dnes som ho robila znova a v potravinách som natrafila na zmäs "Jablkový závin",tak som použila tento teraz a je výborny,voňavučky.Odporúčam do jablk.Stačí len polovica.Jeden sačok tak využijem na dva krát.
za pripomenutie receptu, na ktorý som už vlastne zabudla. Koláč chutil výborne.