Foto: stacy77777
Tento koláčik som nepiekla dobrých 15 rokov,vykutrala som ho z nespočetného množstva papierikov, založených v kuchárskej knihe.....
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
250 g |
|
250 g /hera |
|
150 g |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
5 ks /sladšie/ |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
3 lyžice |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Z práškového cukru,masla, múky,žĺtok a kypriaceho prášku spracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti, jednu odložíme zatiaľ do chladničky. Druhú časť nastrúhame na strúhadle na vymastený a múkou vysypaný plech.
-
2
Nastrúhame si očistené jabĺčka,pridáme škoricový cukor, hrozienka a oproti pôvodnému receptu som pridala aj sušené brusnice. Jabĺčka navrstvíme na nastrúhané cesto.
-
3
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme vanilkový cukor a strúhaný kokos. Natrieme na jablká. Kto chce, môže použiť namiesto kokosu mleté orechy. Skúšala som dakedy aj tak, sú chutné obe varianty.
-
4
Na sneh z bielkov nastrúhame druhú časť cesta, pečieme na 180 stupňoch do zlatista zhruba pol hodiny.Môžeme ozdobiť čokoládou, prípadne len posypať práškovým cukrom. Ja osobne ho mám radšej na druhý deň, keď troška odvlhne. Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu