Jablkový koláčik s vanilkovým dipom
Autor receptu: redakcia
Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Krupicu zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom a nasypeme do plechu. Na vrch pokladáme nakrájané maslo a zasypeme strúhanými jablkami. Takto môžeme spraviť aj niekoľko vrstiev.
- Dáme piecť na 170 °C asi 20 – 25 minút. Šľahačku dáme variť s vanilkou a cukrom, zahustíme maizenou a podávame so sorbetom.
- Náš tip: Môžeme ozdobiť jablkovým čipsom, ktorý pripravíme nasledovne: Jablká pokrájame na jemné plátky, porozkladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, poprášime práškovým cukrom a dáme do rúry na 80 – 90 stupňov Celzia na asi hodinu. Vysušíme a vzniknutými čipsami ozdobíme koláčik alebo sorbet.