Jablkový koláčik s vanilkovým dipom

Autor receptu: redakcia

Aké by to boli sviatky, keby na stole chýbali sladké pochúťky? Kuchárske trio z reštaurácie hotela Matyšák tentoraz pripravilo dezert pre všetky jazýčky. Kto ochutná, neoľutuje.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Krupicu zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a kypriacim práškom a nasypeme do plechu. Na vrch pokladáme nakrájané maslo a zasypeme strúhanými jablkami. Takto môžeme spraviť aj niekoľko vrstiev.
  2. Dáme piecť na 170 °C asi 20 – 25 minút. Šľahačku dáme variť s vanilkou a cukrom, zahustíme maizenou a podávame so sorbetom.
  3. Náš tip: Môžeme ozdobiť jablkovým čipsom, ktorý pripravíme nasledovne: Jablká pokrájame na jemné plátky, porozkladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, poprášime práškovým cukrom a dáme do rúry na 80 – 90 stupňov Celzia na asi hodinu. Vysušíme a vzniknutými čipsami ozdobíme koláčik alebo sorbet.