Jablkový koláč

Autor receptu: ches

Jednoduchy a dobry. Pri kazdej prilezitosti. Jablka mame po cely rok a su vyzivne a tepelnej uprave lahko stravitelne.

8
porcií
115 minút
príprava
50 minút
na 175 °C

Postup

  1. Muku si preosejeme,.Cesto 1-8 suroviny na pracovnej doske rychlo spolu vymiesime,aby sme mali kompaktne cesticko a dame do priesvitnej folie a do chladna na 1hod do chladnicky.
  2. Dve jablka si nechame na povrch cele.Ostatne osupeme, zrnka vyberieme a pokrajame na mesiaciky pozri.foto., Plnka:Jablka polejeme citronovou stavou, dame vanilkovu dren a primiesame cukor a roztopne maslo spolu premiesame a asi 10 min.nechame stat.
  3. Cesticko vyberieme z ladnicky a vyvalkame na kruh do formy 24 cm- 28 cm.Formu môzeme vymastit maslo a vysipat mukou, alebo dat papier mastny na pecenie a vystrihnut do formy./Forma z janskeho skla vymazat maslom./ Trubu na pecenie predhriet na 175°c. Dve jablka co sme si odlozili ostruhame a nakrajame na tenke platky. Plnku:rozlozime do formy .Na vrch dookola poukladame mesiaciky jablk z 2 jablk. Na posypanie :cukor a maslo rozlozime na vrch jablk. A dame do rozohriatej truby piect 50 min.