Jablkový koláč
Autor receptu: macenka999
Jablkový koláč pochádza z receptov mojej starkej.
10 porcií |
45 minút príprava |
Postup
- Celé vajcia vyšľaháme s cukrom do zhustnutia, potom pridáme olej, múku zmiešanú so sódou bikarbónou, kakao a strúhané jablká, hrozienka sparené horúcou vodou, posekané vlašské orechy. Všetko dobre premiešame, aby vznikla hladká zmes.
- Pečieme na vymastenom a hrubou múkou vysypanom plechu. Pečeieme pomaličky na 170 stupňov.
- Po upečení natrieme džemom a posypeme kokosom, alebo polejeme čokoládovou, alebo čokoládu len nastrúhame. Ja ho rada pripravujem aj nasledovne: potriem ho marhuľovým džemom a na vrch polejem nasledovnou zmesou – 1 kyslá smotana, 1 PL kryštálového cukru a smotanový alebo hustejší ovocný jogurt, povrch posypem grankom, ale môže sa posypať aj postrúhanou horkou čokoládou.