Jablkový koláč len zo 4 surovín fotorecept
Foto: izabella929
Dostala som emailom tento recept a bola som veľmi zvedavá ako koláč bude chutiť. Je skutočne vynikajúci, málo prácny.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravila som si okrúhlu formu na pečenie. Na dno som dala papier na pečenie a boky som vymazala masťou. Jabĺčka som iba umyla, neošúpala som ich, budem ich krájať na mesiačiky.
-
2
Použila som 250 ml hrnček, ktorým som odmerala múku a cukor.
-
3
Jabĺčka som nakrájala na mesiačiky. V recepte to nie je, ale mne by jabĺčka bez škorice nechutili, preto som ich posypala škoricovým cukrom.
-
4
Vajcia s cukrom som v kuchynskom robotovi vymiešala do peny.
-
5
Preosiala som múku a v malých dávkach som ju opatrne zamiešala do vaječného základu.
-
6
Cesto som vyliala do formy a trošku ňou potriasla, aby sa cesto zarovnalo.
-
7
Na vrch som ukladala jabĺčka pekne dokola, tak aby sa zmestili všetky.
-
8
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a koláč som piekla 40 minút. Upečený som hneď položila na mriežku. Boky formy som odstránila až keď koláč úplne vychladol.
-
9
No zvedavá som bola veľmi na jeho chuť a nemohla som sa dočkať krájania. Nie je presladený, je taký akurát a cesto je pružné. Prajem vám dobrú chuť.
drobnosť
Autorka receptu uviedla v postupe, ze v povodnom zozname surovin nie je skoricovy cukor ale jej chutia jablka so skoricou, preto ho tam dala. Vid bod postupu c.3
áno máš pravdu, ale nemusíš si na jablká dať nič..ak ti tak chutia, nemám námietky a ja to aj v texte píšem, že som pre seba pridala aj škoricu, lebo bez škorice mne to nechutí..ďakujem pekne za komentár
..je to jeden najskvelejší koláč, ktorý som zatiaľ piekla podľa emailu...mnohé dopadli nedobre, ale toto je hebká a šťavnatá pochúťka a verím, ak ho upečieš , pochutnáš si tiež..no taniere ešte stále objednávam z Francúzska..ďakujem pekne za komentár..
Ďakujem pekne, že ste podali info za mňa..)
Veľmi sa teším, verím že si pochutnáš tak ako ja.-) ďakujem pekne za komentár...
Pochopiteľne že bez škorice by mi to nechutilo a som rada, že sa ti koláč páči..)Ďakujem pekne za komentár.-)
Milá siuuu, verím že bude chutiť aj vám..som milo prekvapená, hoci ja hrnčekové koláče nemusím, tu toho hrnčekového je málo...ďakujem pekne za komentár..)
@rulik gazdiná predsa píše, že tam pôvodne škorica nebola a že ju tam pridala, lebo je zvyknutá na jablká so škoricou.
Áno, počas leta by tam pasovalo akékoľvek drobné ovocie...Ďakujem pekne za komentár.-)
Ďakujem pekne za vyskúšanie receptu aj za fotku a určíte vyzerá s ríbezľami zvodnejšie, farebnejšie..šikuľka...teším sa..
Ďakujem pekne za komentár.-)
Urobil som ten váš kolácik, nechcem vás poučovať. Ale skúste zopár vylepšení. Nevymiešavajte cukor s vajičkami robotom ale skuste IBA žĺtky vymiešať s cukrom vareškou. Je to preto aby vám nevznikly v priereze cesta tie tmavé "olejové" škvrny (na vašom obrázku). Vymiešaním cukru so žĺtkami vznikne hustá nadýchaná hmota, ktorá zväčší svoj objem. Pridajte múku a z bielkov, ktoré ste si pred tým odložili vyšľahajte sneh a ten opatrne vmiešajte do masy. A nedávajte toľko cukru. Dal by som polovičku, ja som však dal med - 3 lyžice. A nepridávajte škoricu, ta zabije jemnú chuť koláčiku. Skúste to niekedy tak a uvidíte ten rozdiel. Ten váš koláčik je takpovediac liberalizovaný.
Ďakujem pekne za komentár.
Som si myslel, že sa urazíš ....som rád, že si v pohode. Pekný deň. A ďakujem.
Nemám dôvod sa hnevať,,,