Jablkový koláč
Jablkový koláč

Jablkový koláč len zo 4 surovín fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 20. novembra 2019

Dostala som emailom tento recept a bola som veľmi zvedavá ako koláč bude chutiť. Je skutočne vynikajúci, málo prácny.

12
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
1/2 hrnčeka
1 hrnček
3 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si okrúhlu formu na pečenie. Na dno som dala papier na pečenie a boky som vymazala masťou. Jabĺčka som iba umyla, neošúpala som ich, budem ich krájať na mesiačiky.

    Jablkový koláč len zo 4 surovín (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Použila som 250 ml hrnček, ktorým som odmerala múku a cukor.

    Jablkový koláč len zo 4 surovín (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jabĺčka som nakrájala na mesiačiky. V recepte to nie je, ale mne by jabĺčka bez škorice nechutili, preto som ich posypala škoricovým cukrom.

    Jablkový koláč len zo 4 surovín (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vajcia s cukrom som v kuchynskom robotovi vymiešala do peny.

    Jablkový koláč len zo 4 surovín (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Preosiala som múku a v malých dávkach som ju opatrne zamiešala do vaječného základu.

    Jablkový koláč len zo 4 surovín (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto som vyliala do formy a trošku ňou potriasla, aby sa cesto zarovnalo.

    Jablkový koláč len zo 4 surovín (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vrch som ukladala jabĺčka pekne dokola, tak aby sa zmestili všetky.

    Jablkový koláč len zo 4 surovín (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a koláč som piekla 40 minút. Upečený som hneď položila na mriežku. Boky formy som odstránila až keď koláč úplne vychladol.

    Jablkový koláč len zo 4 surovín (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No zvedavá som bola veľmi na jeho chuť a nemohla som sa dočkať krájania. Nie je presladený, je taký akurát a cesto je pružné. Prajem vám dobrú chuť.

    Jablkový koláč len zo 4 surovín (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

28 komentárov k receptu
povedal by som, že tam vidím aj piatu surovinu=škoricu alebo sa mýlim, nie sú jablká obalené aj v škorici?
drobnosť
@rulik (20.11.2019 18:34)

Autorka receptu uviedla v postupe, ze v povodnom zozname surovin nie je skoricovy cukor ale jej chutia jablka so skoricou, preto ho tam dala. Vid bod postupu c.3
@rulik (20.11.2019 18:34)

áno máš pravdu, ale nemusíš si na jablká dať nič..ak ti tak chutia, nemám námietky a ja to aj v texte píšem, že som pre seba pridala aj škoricu, lebo bez škorice mne to nechutí..ďakujem pekne za komentár
@45678 (20.11.2019 19:00)
..je to jeden najskvelejší koláč, ktorý som zatiaľ piekla podľa emailu...mnohé dopadli nedobre, ale toto je hebká a šťavnatá pochúťka a verím, ak ho upečieš , pochutnáš si tiež..no taniere ešte stále objednávam z Francúzska..ďakujem pekne za komentár..
Určite je koláčik chutný a šťavnatý. Vypadá moc dobre. Skúsim ho zajtra upiecť.
@rulik gazdiná predsa píše, že tam pôvodne škorica nebola a že ju tam pridala, lebo je zvyknutá na jablká so škoricou.

Vypadá to na klasické piškótové cesto, ako aj na torty, čo robí tento koláčik jemným a chutným. Pasovalo by okrem jabĺčok aj drobné ovocie.
Ďakujem za recept milá Izabella. Dnes som nemala veľa času, tento koláčik je chutný, rýchlo pripravený, z nenáročných surovín. Nabudúce pripravím s jabĺčkami. Pokojný víkend prajem!
@izabella929 (21.11.2019 15:20)

Urobil som ten váš kolácik, nechcem vás poučovať. Ale skúste zopár vylepšení. Nevymiešavajte cukor s vajičkami robotom ale skuste IBA žĺtky vymiešať s cukrom vareškou. Je to preto aby vám nevznikly v priereze cesta tie tmavé "olejové" škvrny (na vašom obrázku). Vymiešaním cukru so žĺtkami vznikne hustá nadýchaná hmota, ktorá zväčší svoj objem. Pridajte múku a z bielkov, ktoré ste si pred tým odložili vyšľahajte sneh a ten opatrne vmiešajte do masy. A nedávajte toľko cukru. Dal by som polovičku, ja som však dal med - 3 lyžice. A nepridávajte škoricu, ta zabije jemnú chuť koláčiku. Skúste to niekedy tak a uvidíte ten rozdiel. Ten váš koláčik je takpovediac liberalizovaný.

Pridaj komentár k receptu: