Jablkový koláč

Jablkový koláč len zo 4 surovín (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dostala som emailom tento recept a bola som veľmi zvedavá ako koláč bude chutiť. Je skutočne vynikajúci, málo prácny.

12
porcií
10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si okrúhlu formu na pečenie. Na dno som dala papier na pečenie a boky som vymazala masťou. Jabĺčka som iba umyla, neošúpala som ich, budem ich krájať na mesiačiky.
  2. Použila som 250 ml hrnček, ktorým som odmerala múku a cukor.
  3. Jabĺčka som nakrájala na mesiačiky. V recepte to nie je, ale mne by jabĺčka bez škorice nechutili, preto som ich posypala škoricovým cukrom.
  4. Vajcia s cukrom som v kuchynskom robotovi vymiešala do peny.
  5. Preosiala som múku a v malých dávkach som ju opatrne zamiešala do vaječného základu.
  6. Cesto som vyliala do formy a trošku ňou potriasla, aby sa cesto zarovnalo.
  7. Na vrch som ukladala jabĺčka pekne dokola, tak aby sa zmestili všetky.
  8. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a koláč som piekla 40 minút. Upečený som hneď položila na mriežku. Boky formy som odstránila až keď koláč úplne vychladol.
  9. No zvedavá som bola veľmi na jeho chuť a nemohla som sa dočkať krájania. Nie je presladený, je taký akurát a cesto je pružné. Prajem vám dobrú chuť.