Foto: 3stan
Stará klasika osvedčená ale dobrá furt , receptík mám od mojej maminky a robievam ho tak často že aj na kolene ho zrobím :D.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
najprv si očistíme a nastrúhame jablká. ja si nechávam trochu postáť aby som vedela kolko šťavy pustia aby jej zas nebolo privela ked tak ich trochu vyžmýkam.
-
2
na postrúhane jablká dám 1 pol.lyžicu prášk. cukor,citr. šťavu ked su sladšie a zasypem škoricovým cukrom.
-
3
ideme na cesto pripravíme si suroviny.
-
4
do misy dáme múku cukor kypriaci pr. a heru
-
5
všetko spolu spracujeme teda urobíme si takú mrveničku. pridáme žltka a mlieko .
-
6
a vypracujeme si cesto také polotuhé aby sa nám dobre pracovalo s ním . ked je cesto hotové rozdelíme ho na polovičky, vymastíme si pekáč (ten klasický velký aké zvykli buť v rúre) tukom teda kúsoček z tej hery si nechajte na vymastenie a vysypať múkou. teraz si valčekom vyvalkáme cesto na velkosť plechu.
-
7
preložíme cesto na plech teraz pôjdu jablká a prikrijeme druhým cesto. popicháme vidličkou a potrieme žltkom ( ja si nechávam asi za káv.lyžičku z tých žltkov ktoré idu do cesta trošku len na potretie ked si ho dobre premiešate uplne stačí).
-
8
a šup do vyhriatej rúry na 200 stupnou na 20 až 25 minút. treba pozrieť po 20 minútach ako vyzerá každý má inú rúru. ked je hotovo vyberieme a popráškujeme cukrom ja ešte prikrijem utierkou aby tak došlo v teple. :P :) .
Diskusia k receptu