Foto: lilimi
Ponukam další bavorský recept,jednoduchý,výborný
12
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
60-70 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešame mixerom alebo aj v rukach.Dáme do vymastenej tortovej formy 28 cm,a vytiahneme aj na boky.
-
2
Jablčka ocistíme,nakrajame na drobnejšie,premiešame so štavou z pol citronu,a rozdelíme na cesto.
-
3
Do hrnčeka dáme smotanu,cukor,van.cukor a vanilkový pudingový prašok.Uvaríme puding.
-
4
Uvarený horúci puding nalejeme na jablčka,rozotrieme a dáme piect do vyhriatej rúry na 170 st,60-70 minút.
-
5
Upečený koláč.Poprášime cukrom a podávame ešte teplý.Dobru chut!
varecha.pravda.sk/recepty/jablkovy-kolac-fotorecept/16099...