Jablkový deň a noc (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Trocha iný deň a noc,no veľmi chutní a šťavnatý.

32
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Najsamprv si očistíme jablká,hlboký plech vyložíme papierom a naň nastrúhame jablká na uhorkovom strúhadle.jablká podľa kyslosti môžme pocukrovať a taktiež posýpať škoricou.Potom maslo s cukrami vyšľaháme,pridáme žltky a ešte vyšľaháme do peny.
  2. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práško,zamiešame a pridáme mlieko.Z bielkou vyšľaháme tuhý sneh a zamiešame do cesta.
  3. Polovicu cesta rozložíme po kôpkách na jablká a do druhej pridáme preosiaté kakao,zamiešame a a zasa po kôpkach rozložíme na celý plech.
  4. Cesto rozotrieme a upečieme.pečieme približne 20-25 min,na 200°C.
  5. Medzi tým si pripravíme želatinu tak,že si šumienku vysypeme do vody,necháme ju vyšumieť
  6. a pridáme zlatý klas. Podľa chutí môžme osladiť.Uvaríme.
  7. Ked je koláč upečený,prevratíme ho na druhý plech,papier stiahneme a necháme ho vychladiť.Na vychladený potom rozotrieme želatinu a necháme stuhnúť.
  8. Dobrú chuť.