Jablkové koláče

Jablkovo-škoricové ružičky

Autor receptu: csicsi

Úplne jednoduchý, ale popritom na vzhľad a chuť brutálny receptík.

5
porcií
35 minút
príprava
15-20 minút
na 180  °C

Suroviny

Postup

  1. Jablká umyjeme, rozkrojíme na polovicu, vyrežeme jadrovníky a nakrájame ich na čo najtenšie plátky (cca 2 mm). Pokvapkáme citrónovou šťavou. Povaríme 2 minúty vo vriacej vode. Vďaka tomu sa jablká budú dobre ohýbať a nezhnednú.
  2. Lístkové cesto vyvaľkáme a nakrájame na 7 cm široké pásiky. Každý pásik potrieme roztopeným maslom, ja som potrela aj džemom a posypeme škoricovým cukrom. Následne poukladáme plátky jabĺk tak, aby oblúčikom prečnievali cez horný okraj cesta. Spodný okraj pásiku cesta preložíme na jablká a takto celý pásik zatočíme.
  3. Ružičky povkladáme do plechu na muffiny. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 15-20 minút.
  4. Horúce upečené jablkové ružičky potrieme džemom. Pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.