Jablkovo-orechové rezy z lineckého cesta

Autor receptu: ajanka

Toto cesto som skúšala prvý krát, pretože som nemala hladkú múku, robila som z polohrubej a musím skonštatovať, že sa mi koláč viac páčil, pretože bol hneď mäkkučký. Treba vyskúšať.

90 minút
príprava
25 minút
na 170 °C

Postup

  1. Suroviny zmiešame a vypracujeme cesto. Nemiesime príliš dlho. Zabalíme do fólie a dáme na 1 hod. do chladu.
  2. Medzi tým si ošúpeme a nastrúhame jablká, zľahka z nich vytlačíme šťavu, pridáme mleté orechy, škoricový cukor a hrozienka. Viac cukru nemusíme pridávať, pokiaľ sú jablká sladšie.
  3. Cesto rozdelíme na 2 časti a každú rozvaľkáme na veľkosť plechu, na ktorom ideme piecť. Pomocou valčeka prenesieme cesto na plech, rovnomerne nanesieme plnku a na ňu uložíme druhý plát cesta. Popicháme vidličkou a dáme piecť. Ja pečiem v teplovzdušnej rúre pri 170°C asi 25 minút. Teplý koláč posýpam práškovým cukrom. Je naozaj hneď mäkký, nie ako z hladkej múky, kedy je dobrý až na druhý deň.