Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 28. júla 2014

Piekla som obrátený jablkovo karamelový zákusok a aby to mohla aj dcéra tak bezlepkový. Možno poznáte a možno je už aj tu na "varecha.sk" nehľadala som.

50 minút
príprava

Suroviny

6 PL
6 ks
6 PL
Plnka:
1 1/5 kg
20 PL
2 ks
1 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobila som si piškótu nebudem sa opakovať. Ako ju robím už ju tu mám. A každá si urobte podľa seba.

  2. 2

    Postrúhala som si na hrubšom strúhadle jablká pridala škoricový cukor dobre premiešala a dala ich na papierom vystlaný plech.

    Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypala orechami.

    Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na to som dala piškótové cesto a dala piecť do rúry na 175 stupňov asi 20-25 minút. Treba si sledovať a skúšať špajdľou.

    Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Koláč upečený necháme vychladnúť.

    Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po vychladnutí ho pretočíme na iný plech alebo tácku.

    Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyšľaháme si maslo a zamiešame karamelové salko. Na to postrúhame čoko hobliny. Ja som dala aj tmavú aj bielu čokoládu. A koláčik je hotový. Treba ho dať poriadne stuhnúť do chladničky.

    Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    No a keď si koláčik dobre odpočinie v chladničke a "vydržíme to" tak takto vypadá a výborne chutí ku kávičke.

    Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ešte jeden pohľad. Prajem dobru chuť.

    Jablkovo-karamelový bezlepkový zákusok (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

meow
to vyzerá super, ukladám a určite niekedy skúsim, na karamel mám slabosť :)
sonulienka
@meow ďakujem je naozaj výborný teraz tu bola vnučka a zjedla tri na posedení a posledné tri si ešte zobrala domov.
mesiar50
Urcite nielen lakavy a pekny zakusok,ale aj velmi lahodny.,,Pochoduje" do kk. 5****** Vdaka.
ajkaa
Ahoj, chcela by som sa opýtať, či to salko netreba predtým uvariť, ďakujem
sonulienka
@ajkaa ak nemáš karamelové tak áno dve hodiny var. Ale ak máš karamelové tak nemusíš. Ale dlhšie tuhne.Niekto nechce používať karamelové salko práve preto, že je trochu redšie. Ale mne to stuhlo na druhý deň celkom dobre.
pipnat
koláčik vyzerá super, ale neviem neviem, či je zaradený správne-zdravie a diéty....