Jablkové vafle
Autor receptu: smejkad
Inšpirácia na tieto vafle prišla od mojej dcéry - našla recept v časopise Macko Pusík a
dovtedy domŕzala, kým som si nepovedala - ok, tie jablká tam budú horieť, ale dobre...
Máličko som si ten recept upravila , no a dnes sa zjedlo tretie repete :-)
Sú jemnučké, zľahka chrumkavé a jabĺčka ostali namiesto prihárania šťavnaté :-)
12-16ks porcií |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistíme jablká, pokrájame na drobné kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a odložíme bokom.
- Vyšľaháme vajcia s cukrom , pridáme maslo, vanilkový ( ja aj škoricový ) cukor , jogurt , minerálku a prisýpame múku s PDP až kým nedosiahneme cesto podobnej hustoty ako na dolky.
- Nakoniec zľahka vmiešame jablká , zapneme vaflovač a môžeme piesť do zlata . Ja zvyknem na prvý raz potrieť platne vaflovača masťou, ale v tomto prípade to nieje nevyhnutné.
- Aby ostali trošičku chrumkavé, nechávam ich vychladnúť na mriežke.
Mne najviac chutia samé, ale tí moji si dávajú na ne šľahačku a višnový med alebo Pikao :-)