Jablkové smažienky so škoricou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Smažienky: Ošúpané jablká zbavíme jadierok, pokrájame na kocky a pokvapkáme citrónom. V panvici rozpustíme maslo, pridáme hnedý cukor a pokrájané jablká. Krátko restujeme, nakoniec pridáme mletú škoricu a necháme vychladnúť.
  2. Zo zemiakov, múky a vajca pripravíme zemiakové cesto, z ktorého robíme pirohy, a tie plníme pripravenými jablkami. Pripravené pirohy vysmážame v oleji, usmažené ich usušíme na papieri a obalíme v škoricovom cukre.
  3. Vanilkový krém: Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding. Za stáleho miešania necháme vychladnúť. Do chladného pudingu zašľaháme maslo.