Jablkové rezy so šumienkovou želatínou fotorecept
Foto: ancicka
Kombinácia zemiakového cesta,jablk a želatiny zo šumienky.
44
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
1 kg |
|
1 ks |
|
Cesto: | |
450 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
150 g |
|
Želatina: | |
1/2 l |
|
1/2 l |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Jablka očistím,na dno hlbokého plechu položím papier na pečenie a naň nastrúham na uhorkovom strúhadle jalká.Ak sú jablká kyslejšie posýpem ich troška cukrom a škoricovým cukrom.
-
2
V miske si zhnetiem cesto,
-
3
rozvaľkám a položím na jablká.Upečiem.
-
4
Medzi tým si pripravím želatinu.V 1/2 l vody rozpustím šumienku,nechám ju vyšumieť,/ja som použila Dr Oetker,ale song je lepšia/,
-
5
pridám džus,cukor a zl.klas
-
6
a uvarím.
-
7
Medzi tým sa koláč upečie,papier odstranim
-
8
a vylejem naň želatinu.nechám vychladnuť.
-
9
Pokrajam na rezy.
zaujalo ma: "Kombinácia zemiakového cesta, ...." ale v surovinách zemiaky nie sú. Koľko ich treba do cesta? prosím doplniť.
akurát nerozumiem vete v úvode:
=Kombinácia zemiakového cesta,jablk a želatiny zo šumienky.=
ked dalej už zemiaky nikde nie sú..asi omyl..prosím vysvetliť..
Vyskúšam. Chuťovo musí byť super. Aj podľa fotografie. Chválim.