Jablkové rezy so šumienkovou želatínou fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 22. februára 2015
Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept)
Foto: ancicka

Kombinácia zemiakového cesta,jablk a želatiny zo šumienky.

44
porcií
30 minút
príprava
25-30 minút
na 180-200 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
Cesto:
450 g
100 g
200 g
1 ks
1 ks
1/2 ks
150 g
Želatina:
1/2 l
1/2 l
2 ks
2 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Jablka očistím,na dno hlbokého plechu položím papier na pečenie a naň nastrúham na uhorkovom strúhadle jalká.Ak sú jablká kyslejšie posýpem ich troška cukrom a škoricovým cukrom.

    Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V miske si zhnetiem cesto,

    Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    rozvaľkám a položím na jablká.Upečiem.

    Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tým si pripravím želatinu.V 1/2 l vody rozpustím šumienku,nechám ju vyšumieť,/ja som použila Dr Oetker,ale song je lepšia/,

    Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridám džus,cukor a zl.klas

    Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a uvarím.

    Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Medzi tým sa koláč upečie,papier odstranim

    Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a vylejem naň želatinu.nechám vychladnuť.

    Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pokrajam na rezy.

    Jablkové rezy so šumienkovou želatínou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

tiginko
no prosím, a ja som si myslela, že šumienka sa už nevyrába
miis
@Ancicka
zaujalo ma: "Kombinácia zemiakového cesta, ...." ale v surovinách zemiaky nie sú. Koľko ich treba do cesta? prosím doplniť.
izabella929
@ancicka ,ešte som iba otvorila stránku a uvidela zákusky, už som vedela, že to iba ty môžeš také dielo vytvoriť..suroviny použité sú perfektné a chválim tvoju skvelú prácu...)
radost
jednoduchý..nenáročný..určite dobrý..
akurát nerozumiem vete v úvode:
=Kombinácia zemiakového cesta,jablk a želatiny zo šumienky.=
ked dalej už zemiaky nikde nie sú..asi omyl..prosím vysvetliť..
ancicka
dakujem za nahliadnutie,ale aj za upozornenie na chýbu.Odstranená.
kukulienka71
šťavnatý koláč zo zemiakového cesta? ešte som taký nejedla, ale musí byť veľmi dobrý
lidia3
ta šumienkova želatina ide na jablka ,tak treba doplniť,že kolač sa musi otočiť
motyka
robím podobný, ale namiesto hneteného zemiakového cesta - vylejem piškótové. Toto je tiež zaujímavé cesto. S tou masťou určite mäkučké.
Vyskúšam. Chuťovo musí byť super. Aj podľa fotografie. Chválim.
rea1
ja tú želatínu nerobím zo šumienky ale z práškového džúsu Tang. najradšej mám kiwi - koláč potom vyzerá ako vytiahnutý z rybníka. :-))
evanaaa
Ray som robila podobný, tiež so džusom Tang, ale presnú receptúru si už nepamätám. Výhodou je, že sa netreba babrať so želatínou, čo sa nie každému podarí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia