Jablkové prekvapenie

Autor receptu: stanka21

Prichádza sezóna jabĺk, tak som sa rozhodla prispieť mojím receptíkom a inšpirovať varecháčov.

12
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Palmarin necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pokrájame na kúsky a dáme do misky. Pridáme vajcia, 3 šálky polohrubej múky, 1,5 šálky práškového cukru, citrónovú kôru a kypriaci prášok.
  2. Vypracujem cesto, podľa potreby pridáme múku. Cesto dáme na plech a na plechu prstami utlačíme a vytiahneme boky.
  3. Jablká ošúpeme a postrúhame. Vyžmýkame ich a navrstvíme na cesto, posypeme kryštálovým a škoricovým cukrom.
  4. Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pokrájame a pridáme 0,5 šálky práškového cukru a 0,5 šálky múky. Urobíme posýpku alebo mrveničku.
  5. V smotane na šľahanie rozmiešame vanilkový puding a vanilkový cukor. Vanilkovú "omáčku "vylejeme na jablká. Dáme piecť na 200 stupňov, keď sú okraje ružovkasté, vyberieme a posypeme mrveničkou, dáme dopiecť. Dobrú chuť.