Jablkové prekvapenie
Autor receptu: stanka21
Prichádza sezóna jabĺk, tak som sa rozhodla prispieť mojím receptíkom a inšpirovať varecháčov.
12 porcií |
40 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Palmarin necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pokrájame na kúsky a dáme do misky. Pridáme vajcia, 3 šálky polohrubej múky, 1,5 šálky práškového cukru, citrónovú kôru a kypriaci prášok.
- Vypracujem cesto, podľa potreby pridáme múku. Cesto dáme na plech a na plechu prstami utlačíme a vytiahneme boky.
- Jablká ošúpeme a postrúhame. Vyžmýkame ich a navrstvíme na cesto, posypeme kryštálovým a škoricovým cukrom.
- Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote, pokrájame a pridáme 0,5 šálky práškového cukru a 0,5 šálky múky. Urobíme posýpku alebo mrveničku.
- V smotane na šľahanie rozmiešame vanilkový puding a vanilkový cukor. Vanilkovú "omáčku "vylejeme na jablká.
Dáme piecť na 200 stupňov, keď sú okraje ružovkasté, vyberieme a posypeme mrveničkou, dáme dopiecť.
Dobrú chuť.