Jablkové pité
Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 6. augusta 2014
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 6. augusta 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do múky pridáme margarín, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru, štipku soli, vajce, mlieko a vypracujeme cesto.
- 2
Rozdelíme ho na polovice, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.
- 3
Posypeme strúhankou, jablkami, cukrom, škoricou, prikryjeme druhou polovicou cesta a zľahka pritlačíme. Potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu