Jablkové pité

Ivan Čurgali
šéfkuchár hotela Kaštieľ v Mojmírovciach, 6. augusta 2014
Jablkové pité
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
80 g
40 g
1 bal.
1 bal.
100 ml
1 ks
Plnka:
750 g postrúhané
100 g
60 g
 na potretie




Postup

  1. 1

    Do múky pridáme margarín, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva, postrúhanú citrónovú kôru, štipku soli, vajce, mlieko a vypracujeme cesto.

  2. 2

    Rozdelíme ho na polovice, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme a dáme na vymastený plech.

  3. 3

    Posypeme strúhankou, jablkami, cukrom, škoricou, prikryjeme druhou polovicou cesta a zľahka pritlačíme. Potrieme rozšľahaným vajcom, popicháme vidličkou a upečieme.

Diskusia k receptu

mariamka
my sme robili pite vzdy s dusenymi jablkami, asi sa to lepsie prepoji, neviem..
babkamt
koláčik vyzerá na obrázku dobre. Chcem sa spýtať, či nie je veľa jeden balík kypriaceho prášku na 250 gramov múky? Spodný plát natriem lekvárom, potom nie je vlhké cesto od jabĺk. Samozrejme, istí to aj strúhanka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia