Bezlepkový jablkový koláč

Jablkové pité bez lepku

Autor receptu: novalim

Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach.* A vedeli ste, že si ho v bezlepkovej forme viete pripraviť super rýchlo? Trik je v tom, že použijete hotové linecké cesto bez lepku NOVALIM. Jednoduchšie to už ani nemôže byť. Vyskúšate?

8
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bezlepkové linecké cestá Novalim osobitne najprv dobre premiesime na doske (môžeme ju pomúčiť bezlepkovou múkou Promix UNI). Keď je cesto zmäknuté a dobre sa tvaruje, vyvaľkáme z neho tenší plát, ktorý uložíme na dno plechu na pečenie alebo do väčšej okrúhlej tortovej formy. Začistíme okraje.
  2. Očistené a nastrúhané jablká necháme chvíľu odstáť a potom z nich vyžmýkame prebytočnú tekutinu. Jablká premiešame s cukrom a mletou škoricou a nanesieme ich na prvú vrstvu cesta. Uhladíme a zarovnáme povrch.
  3. Druhú časť cesta rovnako spracujeme, vyvaľkáme a opatrne ňou prikryjeme jablká. Cesto popicháme vidličkou.
  4. Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25 – 30 minút, kým sa cesto nezačne sfarbovať do zlatohneda.
  5. Odstavíme, necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.