Bezlepkový jablkový koláč
Jablkové pité bez lepku
Autor receptu: novalim
Jablkové pité pozná asi každý. Najmä na jeseň, keď dozrievajú jabĺčka je asi najčastejšie pečeným koláčom v slovenských domácnostiach.* A vedeli ste, že si ho v bezlepkovej forme viete pripraviť super rýchlo? Trik je v tom, že použijete hotové linecké cesto bez lepku NOVALIM. Jednoduchšie to už ani nemôže byť. Vyskúšate?
8 porcií |
25 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Bezlepkové linecké cestá Novalim osobitne najprv dobre premiesime na doske (môžeme ju pomúčiť bezlepkovou múkou Promix UNI). Keď je cesto zmäknuté a dobre sa tvaruje, vyvaľkáme z neho tenší plát, ktorý uložíme na dno plechu na pečenie alebo do väčšej okrúhlej tortovej formy. Začistíme okraje.
- Očistené a nastrúhané jablká necháme chvíľu odstáť a potom z nich vyžmýkame prebytočnú tekutinu. Jablká premiešame s cukrom a mletou škoricou a nanesieme ich na prvú vrstvu cesta. Uhladíme a zarovnáme povrch.
- Druhú časť cesta rovnako spracujeme, vyvaľkáme a opatrne ňou prikryjeme jablká. Cesto popicháme vidličkou.
- Pečieme v dobre rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 25 – 30 minút, kým sa cesto nezačne sfarbovať do zlatohneda.
- Odstavíme, necháme vychladnúť a pred podávaním posypeme práškovým cukrom.