Foto: ovan
Tento recept som objavila v časopise a po niekoľkých pokusoch som sa rozhodla ho sem zavesiť, lebo tieto keksíky sú nesmierne chutné a jednoduché Zobraziť celý popisTento recept som objavila v časopise a po niekoľkých pokusoch som sa rozhodla ho sem zavesiť, lebo tieto keksíky sú nesmierne chutné a jednoduché na prípravu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Hrozienka namočíme v rume. Ja hrozienka sekám na menšie kúsky, v keksíkoch mi veľké nepasovali. :)
- 2
Múku, cukor a škoricu zmiešame v miske a preosejeme na pracovnú dosku. Do stredu vyhĺbime jamku.
- 3
Jablko ošúpeme, zbavíme jadierok a nahrubo nastrúhame.
- 4
Do jamky v múčnej zmesi dáme nastrúhané jablko, dôkladne odkvapkané hrozienka, vajce a maslo nakrájané na malé kúsky. Maslo odporúčam pridať zmäknuté, lepšie sa s ním pracuje. Zo zmesi vypracujeme rukami hladké cesto. Je treba dať pozor, aby v ceste nezostali kúsky masla- keksy by sa rozliali na plechu.
- 5
Vypracované cesto rozdelíme na polovice, z nich urobíme valce s priemerom približne 3 cm, zabalíme ich do potravinovej fólie a necháme cca na 30 minút odležať v chladničke, pokojne tam môžu zostať celú noc.
- 6
Z valčekov potom nožom krájame kolieska hrubé podľa receptu 1 cm, podľa mňa stačí aj menej. Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C približne 10-15 minút.
- 7
Po upečení necháme vychladnúť, skladujeme v dobre uzavretej nádobe na chladnejšom mieste. Dobrú chuť! :)
- 8
iné možnosti: vyskúšala som namiesto hrozienok dať nasekané mandle a kúsky čokolády, prípadne namiesto jablka použiť hrušku, všetky varianty sú chutné. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
rozmýšľam-že ich upečiem..je to vlastne linecké cesto +hrozienka v rume a jablko..vydržali by do sviatkov..?? možno ich zlepovať,napr.orechovou plnkou...??máš skúsenosť..??