Jablková štrúdľa s rumovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

8
porcií
35 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Z múky, vajíčka, octu, masla a vody pripravíme hladké cesto. Necháme prikryté pol hodiny odpočívať.
  2. Na stôl prestrieme obrus a pomúčime ho. Cesto postupne naťahujeme prstami, až kým nie je priehľadné. Na cesto poukladáme nakrájané jablká a posypeme ich cukrom.
  3. S pomocou obrusu cesto zvinieme, preložíme na vymastený plech, potrieme mliekom alebo maslom a pečieme pri 170 °C.
  4. Na omáčku prevaríme mlieko s vanilkou. Medzitým vyšľaháme zo žĺtkov a cukru hladkú penu, zalejeme mliekom, precedíme a zohrejeme na 80 °C. Nakoniec pridáme rum.