Jablková štrúdľa (fotorecept)

Autor receptu: babina49

V špajzi som našla jablká,ktoré potrebovali už "akútne" spracovať. Je nedeľa,na obed som prišla z práce,tak to istí jedine lístkové cesto...

Postup

  1. lístkové cesto som si dala na parapetnú dosku okna "rozmraziť" a zatiaľ som strúhala jablká a na suchej panvici opražila trochu strúhanky. Cesto som prekrojila na polovicu, každú rozvaľkala,do 2/3 posypala opraženou strúhankou
  2. na tú strúhanku som rozsypala nastrúhané jablká a posypala škoricovým cukrom,ktorý som nemala ,tak som zmiešala vanilkový cukor so škoricou
  3. štrúdľu stočíme a dáme na vodou obliaty plech. Nemastí sa plech! Štrúdľu potrieme rozšľahaným vajcom.
  4. Tí,ktorí vajcia kupujú tak ako ja,nemusia ničím potierať,len to šupnú do rúry a keď štrúdľu vyberiem,tak ju potriem olejom,aby trošku zmäkla a nelámala sa pri krájaní.
  5. posypeme práškovým cukrom
  6. Vydržala asi tak hodinu-už nemáme nič,deti zjedli všetko