Foto: ekuricova
Tento jednoduchý recept na moju jesennú chuťovku pripravujem s päťročným synom. Je rýchly a chutný. Verím, že si nájde priaznivcov aj medzi Vami.
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
5 ks (očistené a nakrájané na plátky) |
|
2 ks |
|
2 ks surové |
|
250 g |
|
podľa potreby vlažné |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Jablká ošúpeme a nakrájame na plátky.
-
2
Pripravíme si klasické palacinkové cesto. Múku zmiešame s vajíčkami,štipkou soli, pridáme mlieko, tak aby nám vzniklo husté cesto. Ak sú jablká kyselé, pridáme do cesta cukor.
-
3
Jablká obalíme v palacinkovom ceste.
-
4
Jablká v cestíčku opečieme na panvici. Ja si zvyknem panvicu potrieť trochou oleja, aby mi potom posýpka držala na ceste. Ešte teplé ich obalíme v škoricovom cukre. Prípadne ich môžeme obaliť aj v pomletých orechoch zmiešaných s práškovým cukrom.
-
5
Dobrú chuť!
No a tie v pyžame ja ich robievam tak, že najprv dám na olej jablká a tie potom zalejem palacinkovým cestom. A potom nasleduje klasika: obrátim a upečiem aj z druhej strany a môžu sa aj naplniť ako palacinky, alebo len také "holé" posypané škoricovým cukrom.
Tento recept máme radi a tiež ho robievam,ako doplnok k obedu,ako zákusok.Tiež som ho častejšie robievala,keď boli moje deti a neskôr aj vnúčatá malé.