Jablká pod sklom
Autor receptu: olinecka
Tentoraz je to recept za studena hodí sa pre hostí k dobrému vínu.
10 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Jablká si ošupeme jadernik oddelime a pokrájame na kocky.Dáme ich do misy a podlejeme 3 dcl bielym vínom, krátko povaríme ,aby jablká zmäkli.
- Šťavu scedime, uvarené ,zmäknuté jablká dáme do pripravených formičiek na dno,najlepšie do silikonovych ,aby sa potom vyklopili.
- Do šťavy ,ktorá nám zostala prilejeme šťavu z ananásu a vodu tak ,aby sme mali všetkeho 0,5 litra môžme dať cukor ,podľa seba.Potom si uvaríme želatinu podľa návodu,neprevárame len zohrejeme a takto uvarenou želatinou pozalievame jablká.Dáme do chladničky vychladiť aspoň 6 hodin.Zdobenie podľa uvaženia šľahačka ,struhana čokolada a pod.Vyberame z formičiek ,že si ju prehneme ,podarí sa vyklopiť.