Jablká pod sklom

Autor receptu: olinecka

Tentoraz je to recept za studena hodí sa pre hostí k dobrému vínu.

10 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jablká si ošupeme jadernik oddelime a pokrájame na kocky.Dáme ich do misy a podlejeme 3 dcl bielym vínom, krátko povaríme ,aby jablká zmäkli.
  2. Šťavu scedime, uvarené ,zmäknuté jablká dáme do pripravených formičiek na dno,najlepšie do silikonovych ,aby sa potom vyklopili.
  3. Do šťavy ,ktorá nám zostala prilejeme šťavu z ananásu a vodu tak ,aby sme mali všetkeho 0,5 litra môžme dať cukor ,podľa seba.Potom si uvaríme želatinu podľa návodu,neprevárame len zohrejeme a takto uvarenou želatinou pozalievame jablká.Dáme do chladničky vychladiť aspoň 6 hodin.Zdobenie podľa uvaženia šľahačka ,struhana čokolada a pod.Vyberame z formičiek ,že si ju prehneme ,podarí sa vyklopiť.