Írsky krém, likér

stevca - fotkastevca, 13. mája 2013
Írsky krém, likér
Foto: stevca

tneto mám zo všetkých lkérov najradšej, robím ho väčšinou na sviatky a mal by podla správnosti postáť mesiac na chladnom mieste, ale väčšinou sa Zobraziť celý popistneto mám zo všetkých lkérov najradšej, robím ho väčšinou na sviatky a mal by podla správnosti postáť mesiac na chladnom mieste, ale väčšinou sa vypije skôr ako stihne postáť :))

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 plechovky
1 bal.
0,5 l
0,5 l alebo rum




Postup

  1. 1

    salko necháme 2 hodiny variť a medzitým si uvaríme mandľový puding. puding zmiešame v mixeri so salkom a do vlažnej masy pomali prilievame alkohol. Originál je whisky, ale môžeme ju nahradiť rumom alebo zvyknem použiť aj domácu pálenku :ň podla chuti

  2. 2

    dobre premiešaný likér nalejeme do fliaš, ak sú náhodou maličké hrudky tak prelejeme cez sitko a necháme odležať mesiac na chladnom mieste. NA ZDRAVIE !

Diskusia k receptu

nonna
Jednoducho ukladám do KK! A myslím, že ak chceme ušetriť energie, tak sa dá použiť priamo karamelové salko.
alena45
už aj napravo vidíš, koľko je tu írskych likérov !
alena45
a to keď si ešte zadáš Bailey´s, tak tých je tu tiež hromada.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia