Indiánky z plechu
Autor receptu: elekra
Recept mám od mojej mamy, nerada varila, ale rada a dobre piekla. Tak tu je náš recept na indiánky :
20 minút príprava |
20 a 15 minút na 175 °C |
Postup
- Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky si rozdelíme na 4 a 6. Všetky žĺtky vymiešame mixérom s kryštálovým cukrom do peny,
- 4 bielka so štipkou soli vytrepeme do tuha.
- Do žĺtkovej hmoty primiešame preosiatu hrubú múku
- a obe hmoty jemne spojíme
- do hladkého cesta,
- ktoré preložíme na plech vytretý olejom a vysypaný hrubou múkou
- a dáme piecť do zohriatej rúry na 175 °C asi 15 až 20 minút (záleží od rúry).
- Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Zo zvyšných 6 bielok si vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh, pridáme práškový cukor a trochu kyseliny citrónovej a trepeme nad parou, kým sa nám bielkový sneh neuvarí.
- Vychladnutý korkus natrieme pikantným lekvárom, použila som ríbezľové želé,
- a na to natrieme uvarený sneh,
- rozotrieme po celej ploche
- a ozdobíme čokoládovou polevou. Moja pleva je z várovej čokolády rozpustenej s trochou oleja. Po stuhnutí je krásne lesklá. Môže sa potrieť celá plocha, alebo sa ozdobí nastrúhanou čokoládou. Koláčik sa nechá stuhnúť a môže sa podávať.