Indiánky z plechu

Autor receptu: elekra

Recept mám od mojej mamy, nerada varila, ale rada a dobre piekla. Tak tu je náš recept na indiánky :

20 minút
príprava
20 a 15 minút
na 175 °C

Postup

  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov. Bielky si rozdelíme na 4 a 6. Všetky žĺtky vymiešame mixérom s kryštálovým cukrom do peny,
  2. 4 bielka so štipkou soli vytrepeme do tuha.
  3. Do žĺtkovej hmoty primiešame preosiatu hrubú múku
  4. a obe hmoty jemne spojíme
  5. do hladkého cesta,
  6. ktoré preložíme na plech vytretý olejom a vysypaný hrubou múkou
  7. a dáme piecť do zohriatej rúry na 175 °C asi 15 až 20 minút (záleží od rúry).
  8. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  9. Zo zvyšných 6 bielok si vyšľaháme so štipkou soli tuhý sneh, pridáme práškový cukor a trochu kyseliny citrónovej a trepeme nad parou, kým sa nám bielkový sneh neuvarí.
  10. Vychladnutý korkus natrieme pikantným lekvárom, použila som ríbezľové želé,
  11. a na to natrieme uvarený sneh,
  12. rozotrieme po celej ploche
  13. a ozdobíme čokoládovou polevou. Moja pleva je z várovej čokolády rozpustenej s trochou oleja. Po stuhnutí je krásne lesklá. Môže sa potrieť celá plocha, alebo sa ozdobí nastrúhanou čokoládou. Koláčik sa nechá stuhnúť a môže sa podávať.