Foto: nazarboncuk
Ryža je v tureckej kuchyni nenahraditeľná. Okrem dusenej ryže, ktorá sa podáva ako príloha k mäsu a zelenine, sa hojne používa ako základ náplne Zobraziť celý popisRyža je v tureckej kuchyni nenahraditeľná. Okrem dusenej ryže, ktorá sa podáva ako príloha k mäsu a zelenine, sa hojne používa ako základ náplne pre tzv. dolmu alebo sarmu, zahusťujú sa ňou polievky, zeleninové dusené jedlá, pripravujú sa dezerty, atď. Tu je recept na jeden možno troška netradičný pilav s píniovými orieškami, škoricou a sušenými ríbezľami. Výborne sa hodí ako príloha ku grilovanému mäsu.
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci zohrejeme maslo a opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme oriešky a koreniny a ešte chvíľu opekáme. Prisypeme ryžu a spolu všetko premiešavame asi 2 minútky. Nakoniec pridáme sušené ovocie a zalejeme vývarom. Necháme zovrieť, znížime teplotu a prikryté varíme, kým sa tekutina neodparí a ryža je uvarená.
- 2
Odstavíme a vmiešame obe vňate, ak je treba, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Hrniec zakryjeme papierovým obrúskom a prikryjeme pokrievkou. Necháme takto ešte 5 minút odpočívať. Pred podávaním ešte raz premiešame vidličkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept.