Iç pilav

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 14. decembra 2012

Ryža je v tureckej kuchyni nenahraditeľná. Okrem dusenej ryže, ktorá sa podáva ako príloha k mäsu a zelenine, sa hojne používa ako základ náplne Zobraziť celý popisRyža je v tureckej kuchyni nenahraditeľná. Okrem dusenej ryže, ktorá sa podáva ako príloha k mäsu a zelenine, sa hojne používa ako základ náplne pre tzv. dolmu alebo sarmu, zahusťujú sa ňou polievky, zeleninové dusené jedlá, pripravujú sa dezerty, atď. Tu je recept na jeden možno troška netradičný pilav s píniovými orieškami, škoricou a sušenými ríbezľami. Výborne sa hodí ako príloha ku grilovanému mäsu.

20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 pohár
1
1 PL
1 3/4 pohára
2 PL
2 PL
2 PL
1 PL
1/2 čl
1/2 čl
štipka




Postup

  1. 1

    V hrnci zohrejeme maslo a opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme oriešky a koreniny a ešte chvíľu opekáme. Prisypeme ryžu a spolu všetko premiešavame asi 2 minútky. Nakoniec pridáme sušené ovocie a zalejeme vývarom. Necháme zovrieť, znížime teplotu a prikryté varíme, kým sa tekutina neodparí a ryža je uvarená.

  2. 2

    Odstavíme a vmiešame obe vňate, ak je treba, osolíme a ochutíme mletým čiernym korením. Hrniec zakryjeme papierovým obrúskom a prikryjeme pokrievkou. Necháme takto ešte 5 minút odpočívať. Pred podávaním ešte raz premiešame vidličkou.

Diskusia k receptu

kuchticka
Tento pilav vyzera pekne a pripomina mi ryzu mexicku, ktoru dost casto pripravujem ako prilohu k masu. Namiestiopiniovych orieskov davam feferonky (cervenu i zelenu), cibulu i cesnak.
radulienka
Pekný recept, ale kde zoženiem sušené ríbezle, možno dať namiesto nich hrozienka alebo sušené cranberry (brusnice) ?
2010
nemas to tam nahodou v tom barberries -zereshk vyzeraju uplne ako ribezle ked su suche plus kysle a trochu trpke.


marianne
mnam,toto si niekedy spravim,mam ribezle cierne susene:-)
nazarboncuk
dakujem vám :) @2010 neviem co je zeresk, tieto frajir doniesol z TR asi pol kila na váhu, "kuş üzümü" su trocha tmavsie ako tvoje




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia