Huspeninka ako žiadna iná
Autor receptu: kozicka
Keď som si hľadala recept na huspeninu, ktorú mám rada, mňam, tak na mňa povyskakovali recepty, ktoré boli zložité a nekonečne dlho sa varili. Moja mama vždy robila huspeninu jednoduchú a tak som sa rozhodla napisať ho sem, aby aj ostatní čo ju majú radi si ju mohli hocikedy uvariť, a nemuseli pritom stratiť mladosť...
6 porcií |
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- Bravčové kože, kuracie štvrťky si poriadne umyjeme pod studenou tečúcou vodou. Ak sú na koži pečiatky tak ich vystrihneme. Ja kožu postrihám normalne nožničkami - nie manikúrovými, takým kuchynskými väčšími:) Ale netreba moc strihať na malé kúsky. Dáme do hrnca - použijeme väčší hrniec, kože trošku porastú.
- Pridáme cesnak a zalejeme vodou. Nakoniec pridáme soľ.
- Varíme asi 1-2 hodinky, podľa toho čo popritom robíme a či na variacu huspeninu zabudneme. Ale minimálne je 1 hodina.
Keď je huspenina hotová, tak povyberame kuracie stehná a odkostíme ich. Ide to veľmi ľahko, kuriatko je pekne uvarené.
Mäsko z kuriatka dáme do pripravených misiek naspodok a zalejeme vývarom. Kože ja nepoužívam, dostane ich Dunčo.
Tuto mi nechcelo nahrať obrázok, ale asi všetci vieme dať mäsko do misky a zaliať vývarom:)
- Misky zakryjeme a uložíme do chladničky. Netrpezlivci chodia pozerať do chladničky či už zhustla:)
Nebojte sa zhustne, cez noc.
Hotovú huspeninku zjeme:)