Huspeninka ako žiadna iná

Autor receptu: kozicka

Keď som si hľadala recept na huspeninu, ktorú mám rada, mňam, tak na mňa povyskakovali recepty, ktoré boli zložité a nekonečne dlho sa varili. Moja mama vždy robila huspeninu jednoduchú a tak som sa rozhodla napisať ho sem, aby aj ostatní čo ju majú radi si ju mohli hocikedy uvariť, a nemuseli pritom stratiť mladosť...

6
porcií
20 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Bravčové kože, kuracie štvrťky si poriadne umyjeme pod studenou tečúcou vodou. Ak sú na koži pečiatky tak ich vystrihneme. Ja kožu postrihám normalne nožničkami - nie manikúrovými, takým kuchynskými väčšími:) Ale netreba moc strihať na malé kúsky. Dáme do hrnca - použijeme väčší hrniec, kože trošku porastú.
  2. Pridáme cesnak a zalejeme vodou. Nakoniec pridáme soľ.
  3. Varíme asi 1-2 hodinky, podľa toho čo popritom robíme a či na variacu huspeninu zabudneme. Ale minimálne je 1 hodina. Keď je huspenina hotová, tak povyberame kuracie stehná a odkostíme ich. Ide to veľmi ľahko, kuriatko je pekne uvarené. Mäsko z kuriatka dáme do pripravených misiek naspodok a zalejeme vývarom. Kože ja nepoužívam, dostane ich Dunčo. Tuto mi nechcelo nahrať obrázok, ale asi všetci vieme dať mäsko do misky a zaliať vývarom:)
  4. Misky zakryjeme a uložíme do chladničky. Netrpezlivci chodia pozerať do chladničky či už zhustla:) Nebojte sa zhustne, cez noc. Hotovú huspeninku zjeme:)