Hubovec (fotorecept)

Autor receptu: kaatka

Ahojte, kedže je hubová sezóna v plnom prúde, rozhodla som sa pripraviť okrem polievky, praženice a hubovej omáčky aj hubovec, recept je z kalendára, samozrejme trošku upravený

12-14
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 150 °C

Postup

  1. Nakrájame si čerstvé huby (môžu byť aj šampiňóny) ja som mala dubáky a trošku suchohríbov
  2. V panvici wok rozohrejeme maslo, na minutku speníme cibuľku a pridávame huby. Nedávala som všetky naraz, aby sa mi dobre miešalo. Rozdelila som si ich na dva krát, kým sa prvá dávka jemne nepodusila
  3. Huby okoreníme, posolíme, prídáme tymián. Ja som pridala i petržlenovú vňať. Medzi tým ako sa nám budú huby restovať, cca 15 minút. Pripravíme si žemle pokrájané na malé kúsky. A smotanu z rozšľahanými vajíčkami, tam som tiež nasekala trošku vňate. Touto zmesou polejeme pokrájané pečivo a dobre premiešame. Po 15 minutách vložíme podusené hríby a tiež zamiešame. Ďalej už len zmes vysypať do formy, ktorú máme pripravenú natretú maslom a vysypanú strúhankou a vložiť do rúry vyhriatej na 150 stupňov.
  4. Po dobu pečenia som mala misu zakrytú, po 40 minutách som nechala zapiecť na 200 stupňov, 5minút. Vonia celý dom, je to chuťovka vhodná na raňajky, desiatu, obed, olovrant, večeru a vyjadanie medzi tým :)