Hubovec (fotorecept)
Autor receptu: kaatka
Ahojte, kedže je hubová sezóna v plnom prúde, rozhodla som sa pripraviť okrem polievky, praženice a hubovej omáčky aj hubovec, recept je z kalendára, samozrejme trošku upravený
12-14 porcií |
15 minút príprava |
40 minút na 150 °C |
Postup
- Nakrájame si čerstvé huby (môžu byť aj šampiňóny) ja som mala dubáky a trošku suchohríbov
- V panvici wok rozohrejeme maslo, na minutku speníme cibuľku a pridávame huby. Nedávala som všetky naraz, aby sa mi dobre miešalo. Rozdelila som si ich na dva krát, kým sa prvá dávka jemne nepodusila
- Huby okoreníme, posolíme, prídáme tymián. Ja som pridala i petržlenovú vňať.
Medzi tým ako sa nám budú huby restovať, cca 15 minút. Pripravíme si žemle pokrájané na malé kúsky. A smotanu z rozšľahanými vajíčkami, tam som tiež nasekala trošku vňate. Touto zmesou polejeme pokrájané pečivo a dobre premiešame.
Po 15 minutách vložíme podusené hríby a tiež zamiešame.
Ďalej už len zmes vysypať do formy, ktorú máme pripravenú natretú maslom a vysypanú strúhankou a vložiť do rúry vyhriatej na 150 stupňov.
- Po dobu pečenia som mala misu zakrytú, po 40 minutách som nechala zapiecť na 200 stupňov, 5minút.
Vonia celý dom, je to chuťovka vhodná na raňajky, desiatu, obed, olovrant, večeru a vyjadanie medzi tým :)