Hubová omáčka

peter64 - fotkapeter64, 19. januára 2011

Ďalší recept od českého kamaráta.

30 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 dkg
8 dkg
6 dkg
2,5 dl
1 dl
1 ks
3 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame a udusíme do zlatova na časti masla, pridáme huby pokrájané na väčšie kúsky,celé čierne korenie,nové korenie a dusíme asi 20 minút. Zo zbytku masla a muky urobíme svetlú zaprašku, ktorú zriedime vývarom alebo vodou.

  2. 2

    Tu potom pridáme k udusením hubám. Nakoniec pridáme smotanu a všetko ešte krátko povaríme. Na tuto omáčku môžeme použiť ľubovolné huby nielen dubáky môžu byť aj mrazené.

Diskusia k receptu

slnecnica1
je to dobrá kyslá omáčka môže sa to robiť aj zo suchých hríbov. Já nedávam cibuľu,ani vývar len cesnak do zápražky a bob.list a je to výborné
hubata
Mňam hríby môžme v každej podobe a kedykoľvek.
budkar
Mne tam chýba na umocnenie chuti húb cesnak do zápražky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia