Hrušky zapečené so syrom

Autor receptu: redakcia

10
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 220 °C

Postup

  1. Hrušky umyjeme, rozkrojíme na polovice a jadrovník vykrojíme. Zospodu ešte skrojíme, aby vo forme dobre stáli. Rozpálime veľkú panvicu - wok a nalejeme biele víno. Privedieme k varu, ochutíme škoricou, klinčekmi a medom. Vložíme hrušky a krátko povaríme, aby ostali tvrdšie. Vyberieme a vložíme do formy na pečenie.
  2. Hrušky naplníme džemom. Na každú hrušku položíme väčší kus syra. Zalejeme redukovaným vínom (nálevom, v ktorom sme hrušky varili) a dáme zapiecť do rozpálenej rúry na 220°C. Ozdobíme čerstvou mätou.
  3. Náš tip: Na vydlabanie tvrdých hrušiek môžeme použiť aj vykrajovací ozdobný nôž na melónové guľôčky. Najlepší na prípravu tohto receptu je hroznový, zázvorový alebo pomarančový džem.