Hrušková torta aj na Vianoce

Autor receptu: rajcinka

60 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Tortovú formu vyložíme papierom. Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkou do peny. Pridáme múku a sneh z bielkov. Pečieme 30 minút. Potom korpus prerežeme. Spodný plát dáme naspäť do formy a pridáme krém.
  2. Krém: Asi 350 gramov hrušiek postrúhame a zmiešame s 300 g bieleho jogurtu a 100 g práškového cukru. Nakoniec pridáme 1 balíček želatínového stužovadla. Všetko zmiešame a vylejeme do formy na plát. Keď trošku stuhne, dáme tam druhú časť korpusu a dáme do chladničky Stuhnutú tortu vyklopíme z formy ozdobíme šľahačkou a hruškou, ktorú sme namočili do citrónu, aby neohnedla.